XXI. GARAGARDO AZOKA
Ostegun honetan jarriko da abian Ordizia Errugbi Elkarteak Ordiziako Udalaren laguntzarekin antolatutako Garagardo Azokaren XXI. edizioa. Azoka ekainaren amaieratik uztailaren hasierara bitartean egin ohi da, baina feriak COVID pandemiagatik data aldatu, eta lekua bilatu du urriaren 28tik azaroaren 1era bitartean, biak barne.
San Jose egoitzako langileek ostegunean emango diete hasiera azoka-egunei, 19: 00etatik aurrera, COVID aldian esan ezin dena jasan eta borrokatu duen taldea baita, eta klubak era horretan omendu nahi ditu. Keinu horrekin, talde honen jokabidea goraipatzen da, eta iristear dagoen positibora hurbiltzen gaitu.
Bost eguneko azokari hasiera emango zaio eta garagardoa eta janaria izango dira nagusi. Beste behin ere, ekitaldi hau berrikuntzekin dator eta azken edizioetan arrakastatsuak izan ziren zenbait ekarpen itzuli dira. Lumagorri produktuen platerak, Goiagin erretako ukondoak, saltxitxak eta asteleheneko paella erraldoia, Erramun Amondarainek prestatua, errepikatuko dituzte. Leffe garagardoa itzuliko da.
Esan bezala, bost izango dira azokaren jardunaldiak, ostegunetik astelehenera, eta ekitaldia Beti Alai pilotalekuan egingo da, 18: 00etatik 00: 00etara, baina astelehenean eguerdiko bazkariarekin. Garagardoak 17 mota edo barietatekoak izango dira: horiak, zuriak, gorriak, txigortuak eta beltzak, bi IPA eta zeliakoentzako bat. Garagardoak Alemanian, Belgikan, Txekian, Eskozian, Aragoin, Katalunian eta Euskal Herrian egiten dira, bertakoak Basabe eta Zapiain garagardoak direlarik. Bi prezio egongo dira: gehienak 4,50 eurotan pitxerra eta bereziak 6 eurotan. Gainera, freskagarriak eta ura ere salduko dira.
Edaria protagonista izan arren, janaria ere ez da atzean geratuko. Bi lagunentzako menua 35 euroan aterako da eta kafea barne hartuko du. Ukondoa, purea, saltxitxak eta menuko postrea dira, baita salgai jarritako edozein garagardo ere. Beste lehiaketa batzuetan bezala, plater solteak aukeratzeko aukera dago, eta oilaskoa edo hanburgesa ere aukeratu ahal izango da.
Azken egunean, azaroaren 1ean, doako paelladaren lekuko izango da. Paellada horren bidez, klubak bazkide guztiei harrera egingo die Ordiziako Rugby Elkartearen masa sozialarekiko kortesiazko ekitaldi batean. Paellada ez da bazkideentzat bakarrik, eta bertaratu nahi duten guztientzat ere zabalik dago. Paella menuaren prezio osoa 13 eurokoa da. Bazkideek agiri eta agiriekin egiaztatu beharko dute, egun horretan paella-menua ordaindu beharrik ez izateko.
Beste urte batzuetan bezala, klubeko merchandisinga erosteko aukera egongo da eta bere markako produktuak jarriko dira ikusgai frontoian. Kamisetak, poloak eta…klubeko ardoa egongo dira.
Eta kotarroa animatzeko, behar izanez gero, bi talde izango dira ostiral eta larunbateko gaualdietan bere kantuekin gozatzeko. Ostiralean Belack talde zegamarrak joko du 19: 00etatik aurrera eta larunbatean Burrunbazale Fat Dutchmen txaranga izango dugu Betialain OktoberFest giroa egiteko. Dena martxan.
Eta egun horietan aukera egongo da denboraldi honetako bazkide txartela berritu edo egin nahi dutenek azokaren gunean egin ahal izateko. Prezioak, dakigunez, mantendu egiten dira: urteko abonuak 90 euro balio du, bazkide laguntzailearenak 20 euro, eta ikasleek eta langabetuek 20 euro. Erretiratuek, berriz, 50 euro.
Ukondo, errugbi eta garagardo egunak.